Pressiteade nr 103 Homme algab riigikaitsealane seminar koolijuhtidele

Homme algab Tallinnas viies Eesti koolide direktoritele ja haridusjuhtidele mõeldud riigikaitsealane seminar. Seminari läbiviijaks on kaitseministeeriumi Riigikaitselise hariduse ja teabe büroo ja see keskendub Eesti riigikaitse põhialuste ning eesmärkide tutvustamisele haridusjuhtide tasandil.

Kolm päeva kestval seminaril tutvustatakse põhjalikult meie kaitsepoliitika ja riigikaitse süsteemi ning juhtimist; riigikaitseosakondade tööd; Kaitseliitu; kaitsetahte kujundamist; aatelist ja isamaalist kasvatust; noorsoo-organisatsioonide osa noorte kasvatamisel; kaitseministeeriumi rolli riigikaitseõpetuse korraldamisel. Pikemalt peatutakse ajateenistuse teemadel ja riigikaitseõpetusel koolides. Seminari avapäeval esineb ettekandega “ Eesti kaitsepoliitika lähemad ja kaugemad eesmärgid” kaitseminister Sven Mikser.

Lisaks loengutele ja diskussioonidele külastavad koolijuhid Üksik-Vahipataljoni, kus antakse põhjalik ülevaade ajateenija igapäevaelust ja olmest pataljonis. Soovijatel on võimalus proovida kätt käsirelvade imitaatoritel põhinevas lasketiirus ja süüa sõdurisuppi koos vahipataljoni ajateenijatega.

Seekordsest seminarist võtab osa 32 Tartu-, Valga-, Viljandi- Põlva- ja Võrumaa kooli- ning haridusjuhti.

Eelmistel kursuste osalejate hinnang seminarile on olnud väga positiivne. Haridusjuhid tõdevad, et riigikaitseõpetus koolides on vajalik õppeaine, mis valmistab meie noori ette kaitseväeteenistuseks ning kujundab neis isamaalisi ja aatelisi väärtusi.

AJAKIRJANIKUD !!

Olete oodatud seminari avamisele kolmapäeval kell 11.00 Tallinnas, Sakala 3, Vanalinna Teatrimaja kammersaalis. Lisatud seminari kava.