Pressiteade nr 99 Eesti ja Slovakkia kaitsealased läbirääkimised

Homme algavad Tallinnas Eesti ja Slovakkia kaitseministeeriumi delegatsioonide korralised poliitilis-kaitsealased läbirääkimised. Kohtumise käigus arutatakse NATO laienemise temaatikat, analüüsitakse Eesti-Slovakkia kaitsealaseid suhteid ja Balti koostööprojektidega seonduvaid küsimusi.

Eesti delegatsioon annab ülevaate Eesti liikmelisuse saavutamise tegevusplaanist, järjekordsest Eesti NATO Liikmelisuse saavutamise aastaprogrammist ja Eesti kogemustest kaitsejõudude restruktureerimise alal. Samuti on kõne all Euroopa julgeoleku- ja kaitsepoliitika küsimused ja rahvusvahelise terrorismi vastu võitlemise hetkeseis.

Reedel külastab Slovakkia delegatsioon Kaitsejõudude Peastaapi , Üksik-vahipataljoni ja Eesti välisministeeriumi.

Eesti kaitseministeeriumi delegatsiooni läbirääkimistel juhib kaitsepoliitika asekantsler Margus Kolga.

Eesti-Slovakkia kaitsealased suhted

Eesti ja Slovakkia allkirjastasid kahepoolse kaitsealase koostöö raamlepingu 2001. aasta septembris kui Eestit külastas Slovakkia kaitseminister Josef Stank.

Alates 16. oktoobrist on Slovakkial uus kaitseminister Ivan Šimko.